portada de Volem Pa amb Oli

Tomas Graves

Volem Pa amb Oli

Colección: El corn de l’abundància 1
Ilustraciones de Bermejo, Burwitz, Fuentes, Irueste, Klarwein, Lusmore, Max, Oliver, Pere Joan, Templeton
Páginas: 191
Formato: 15,5 x 21,5
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 978-84-7651-721-5
Año aparición: 1.988

Precio sin IVA: 15,38€
Precio con IVA: 16,00€

Una autèntica celebració del pa amb oli mallorquí, aquest menjar tan sa d’arrels mediterrànies, i del món que l’envolta: historia, costums, nutrició, receptes tradicionals i de nova creació. Amb il·lustracions de coneguts pintors illencs.

El pa amb oli, mes que un plat, es un recurs. En temps de fam, va salvar moltes vides a la pagesia, però la nova prosperitat el condemna a l’ostracisme social, a ser menjat a porta tancada. Feliçment ha estat rescatat d’aquesta marginació per una nova generació d’illencs que han trobat en el pa amb oli un menjar sa, una manera d’arribar a les seves arrels mediterrànies. També pot ser una porta oberta al món, una aportació balear a la cultura de mestissatge que ens aguarda el segle vinent.

Aquest llibre, il·lustrat per pintors illencs, es una celebració del pa amb oli, contada per l’autor amb les veus de forners i tafoners, pagesos i cuiners, metges i botiguers. Hi trobareu historia, tradició, nutrició, tècniques, marxa nocturna, els «pambolismes» particulars de coneguts i anònims, a mes d’un grapat de receptes que us obriran els ulls a les mil i una possibilitats d’aquest importantíssim invent.

L’autor, nascut a Ciutat l’any 1953, és impressor, ja té un llibre publicat en aquesta editorial (Un Hogar en Mallorca, col·lecció «La Foradada») i toca el baix amb la Pa Amb Oli Band.

Comprar en: