portada de Vida Nova

Dante Alighieri

Vida Nova

Colección: Els petits llibres de la saviesa 160
Prólogo de Raimon Arola
Traducción de M. Àngels Gardella
Páginas: 203
Formato: 11 x 14 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-9716-356-9
Año aparición: 2.021

Precio sin IVA: 11,45€
Precio con IVA: 12,00€

A Dante «la presència de la divina Sofia se li ha revelat mitjançant la dona estimada. […] Si l’amor capta tota la voluntat i la porta a confluir en el centre de l’ésser, un amor així té la possibilitat de convertir-se en el coneixement de Déu. El mitjà que condueix de l’amor al coneixement és la bellesa».

Titus Burckhardt

«Tots els meus pensaments parlen d’amor», diu Dante; però, quina és la veritable essència d’aquest amor? A la Vida nova hi ha la resposta. A través d’un relat en prosa i en vers, de ve- gades lleuger i novel·lat, de vegades misteriós i solemne, la seva ànima s’obre i ens revela, amb la intensitat d’una història viscuda, un secret íntim i gentil: Beatriu.

Alguns versos són com gemmes, mots meravellosos, purs i tan nous, malgrat els més de set-cents anys que ens en separen, que commouen el cor. Els ha escrit per mostrar, a qui vulgui escoltar-lo, el camí de l’amor que mou el sol i les estrelles.

Dante Alighieri va néixer a Florència el 1265 i és considerat el pare de la literatura italiana i un dels millors poetes de tots els temps. Va escriure la Vida nova, la seva primera obra cone- guda, quan tenia, més o menys, vint-i-vuit anys. Va morir a Ravenna el 1321, poc després de culminar el Paradís de la seva obra cabdal: la Divina Comèdia.

En altres llibres seus reflexiona sobre filosofia, política, llengua vernacla… Però és sobretot la seva obra poètica la que ha captivat durant segles lectors de tota mena. Pintors, músics, escriptors, savis, comediants i poetes l’han interpretada i adaptada.

Comprar en: