portada de Notes sobre la melodia de les coses

Rainer Maria Rilke

Notes sobre la melodia de les coses

Colección: Centelles 13
Prólogo de Jordi Martí Fitó
Traducción de Jordi Martí Fitó
Páginas: 75
Formato: 9 x 14 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-9716-257-9
Año aparición: 2.020

Precio sin IVA: 8,65€
Precio con IVA: 9,00€

Una evocadora reflexió de Rainer Maria Rilke sobre la naturalesa humana i l’art on entre compassos s’endevinen les notes d’una reveladora melodia.

Rainer Maria Rilke (1875-1926). Tot i que se’l considera sovint el gran poeta en llengua alemanya, la seva obra es prolífica no només en el gènere líric sinó també en prosa o com a dramaturg, i també és conegut el seu gust per les arts plàstiques com la pintura i l’escultura. Arquetip de l’intel·lectual incansable, són constants els seus viatges pels diferents focus culturals europeus de la seva època i les seves trobades amb figures de renom, com Lou Andreas-Salomé, Tolstoi o Rodin, alhora que mostra un olfacte envejable com a mentor i teòric de l’art.

Notes sobre la melodia de les coses és el títol d’aquesta obra de Rainer Maria Rilke, un poeta i dramaturg que persegueix una mena de revelació artística que el durà fins al fons de la naturalesa humana. Des de les escenes sacres de pintors italians, transita per paisatges agrestes on reposen els anhels comuns, reprodueix la música que emana d’aquest tot compartit en escenaris imaginats i plasma la seva cadència en diàlegs amb prou feines pronunciats. Un cop apercebuts de la seva existència, només ens queda escoltar-la i reconèixer la seva plenitud en savi silenci.

Comprar en: