portada de Nosaltres som una part de la Terra

Jefe Seattle

Nosaltres som una part de la Terra

Missatge del Gran Cabdill Seattle al President dels Estats Units d'Amèrica l'any 1855

Colección: Hesperus 1
Traducción de Esteve Serra
Páginas: 45
Formato: 12,5 x 19 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-7651-188-4
Año aparición: 2.000

El missatge que el cabdill indi Seattle adreçà al president dels Estats Units l’any 1855 exposa una filosofia de la Natura que sintonitza singularment amb les preocupacions ecologistes del món d’avui.

El text que presentem és la resposta que el cap dels indis duwamish, Seattle, va donar, l’any 1855, als representants del govern nord-americà que volien comprar el territori de la tribu, derrotada i esgotada després de llargs anys de guerra. Aquest discurs, o carta —no se sap exactament què fou en el seu moment—, s’ha fet famós per les idees que conté i per la magnífica oratòria amb què són exposades, i ha estat àmpliament difós pels grups ecologistes de tot el món. El discurs de Seattle és important perquè presenta una visió del món i una manera d’entendre la natura que avui —després dels desastres ocasionats per l’industrialisme desenfrenat— semblen dotades d’una profunda saviesa que ens indica el camí a seguir si volem salvar l’entorn natural de què formem part, la destrucció del qual implica necessàriament la de la Humanitat.
Així, doncs, fa gairebé un segle i mig, entre els boscos verges d’Amèrica del Nord, s’elevà la veu d’un salvatge que no fou escoltada en el seu temps i que avui té per a nosaltres el valor immens d’una lliçó que, si l’escoltem, pot salvar-nos.
Aquest volum reflecteix l’esperit del món primigeni dels indis, d’aquella humanitat profundament arrelada en el seu entorn natural de la qual Seattle és un dels més notables representants.

Comprar en: