portada de Lliure entre llibres

Rosa Planas Ferrer

Lliure entre llibres

Colección: Centelles 7
Ilustraciones de Rafael Canyellas Rocas
Páginas: 132
Formato: 9,5 x 14 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-9716-020-9
Año aparición: 2.019

Precio sin IVA: 11,54€
Precio con IVA: 12,00€

Rosa Planas es qüestiona el futur del llibre i reflexiona sobre el seu valor objectiu.
Sense el llibre, pensa l’autora, no és possible l’exercici de la llibertat.

Rosa Planas Ferrer (Palma, 1957) ha escrit obres de ficció: novel·les, relats i poesia. També ha destacat pels seus estudis històrics i literaris; essent col·laboradora habitual en la premsa. Amb aquest breu assaig sobre el llibre i la seva supervivència en un món assetjat per la tecnologia, ofereix una mirada històrica sobre aquest objecte únic, que a la vegada és la més gran obra de disseny de la humanitat i un dels objectes artístics que identifiquen millor les distintes cultures.
Per a Rosa Planas, que va ser bibliotecària, el llibre és del millor que li ha passat, encara que veu amenaçada la seva continuïtat, tant per l’al·luvió de literatura de consum com per la limitació d’espai de les cases modernes. No obstant això, el llibre s’ha enfrontat sempre amb poderosos enemics, sortint fins ara guanyador de tots els desafiaments amb els quals ha bregat. La barbàrie ideològica o tecnològica no l’anihilarà, i en aquest breu escrit s’intenta demostrar per què.

Rafael Canyellas Roca (Palma, 1955) és un pintor de llarga trajectòria que ha exposat amb espaiada periodicitat des de l’any 1976. En una entrevista Jaume Muntaner el definia dient que “respon a l’esquema de l’artista solitari que, al marge de modes, obeeix a un impuls individualista, que alhora es pot inserir dins la tradició pictòrica”. Ha pintat a l’oli, però també ha treballat el dibuix, l’aquarel·la i la miniatura en alguns llibres personals, on destaca per la seva minuciositat i per una visió imaginativa del món i la naturalesa.
Llibres i llibertat van junts, com en el títol que presentem. Qui desitgi esser lliure haurà de conviure amb els lloms dels llibres, els únics que li asseguren un pensament independent i en contínua evolució.

Comprar en: