portada de Les rondalles d’Eros i Psique

Maria Pau Janer

Les rondalles d’Eros i Psique

Colección: El pou de la lluna 1
Prólogo de Maria Pau Janer
Páginas: 151
Formato: 15 x 21 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-7651-140-4
Año aparición: 1.995

Agotado - Exhaurit

Aventures i peregrinacions d’una esposa abandonada, a causa de la curiositat, que la conduiran a la salvació final pel seu marit, lliure també de l’encanteri.

En aquest primer volum reunim les rondalles catalanes que segueixen el moden d’Eros i Psique. Són contes molt nombrosos la trama dels quals és la següent: Un ésser humà, en general una dona, es casa amb un personatge sobrenatural al qual només coneix de nit, en l’obscuritat. La gent de la seva família, sobretot les seves germanes, li aconsellen que esbrini ben aviat la identitat del marit, que pot esser un monstre, i li proporcionen mitjans perquè l’il·lumini. Ella el veu i el troba bellíssim però una gota d’oli o de cera que cau de la làmpara desperta l’adormit, que la castiga abandonant-la. Aleshores l’enamorada inicia la seva peregrinació, que implica tasques diverses, humiliacions, patiments intel·lectuals i físics; fins que el troba i és salvada alhora, al darrer moment, per ell.

Reunim també dues rondalles, Es negret, d’Alcover, i El geperut i la Marieta, d’Amades, que presenten com a característica comuna i, a la vegada, diferenciada de la resta, que el desencantament de l’espòs ve determinat per una sèrie de tasques que una o diverses bruixes encomanen a la protagonista.

Comprar en: