portada de Les rondalles del fill pescador

Maria Pau Janer

Les rondalles del fill pescador

Colección: El pou de la lluna 4
Páginas: 131
Formato: 15 x 21 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-86-7651-143-4
Año aparición: 1.996

Agotado - Exhaurit

Els animals premien l’heroi d’aquestes rondalles, el fill del pescador, amb poders que li atorguen la possibilitat d’aconseguir l’alliberament de la princesa captiva.

En aquest volum presentam dos grups de rondalles que tenen, com a lligam comú, el tema de la metamorfosi humana. A les que segueixen l’esquema del fill del pescador, hi trobam la figura d’un jovenet que viu moltes aventures per tal d’alliberar una princesa presonera. En aquests contes, la transformació de l’heroi en animal no té una connotació negativa —no es tracta d’un càstig ni del resultat d’una maledicció—, sinó que és quelcom molt diferent: un tribut d’alguns animals que premien, així, la capacitat de lluita i la generositat del protagonista. Quan l’heroi exclama Val déu i…, es converteix en l’animal el nom del qual pronuncia, cosa que li permet triomfar en tot el que vol.

També hi afegim dues rondalles, La princesa bella, d’Alcover, i La princesa trista, d’Amades, on l’heroi és castigat i convertit en ocell. Un ocell volador que, acompanyat per un seguit de patges també transformats, visita l’heroïna del relat i li roba diversos objectes de valor.

Comprar en: