portada de Les meces paraules són com estrelles

Jefe Casaca Roja, Jefe Joseph, y Jefe Seattle

Les meces paraules són com estrelles

Colección: Hesperus 15
Formato: 12,5 x 19,5 cm
Encuadernación: Estuche - Estoig
ISBN: 978-84-7651608-8

En aquest estoig es recullen els discursos que tres importants cabdills indis dirigiren als blancs en moments crítics de la història de les seves tribus respectives. Són una mostra impressionant de la dignitat i lucidesa de la qual feien gala els pell roges fins i tot en situacions en què, derrotats i desposseïts, el sofriment s’abatia sobre ells.
El Cabdill Seattle, en el seu famós discurs, recorda el profund vincle del pell roja amb la Mare Terra i, amb paraules quasi profètiques, adverteix l’home blanc sobre les conseqüències d’una forma de vida centrada exclusivament en la recerca de la riquesa material i en el menyspreu vers la natura. Les paraules del Cabdill Joseph dels nez percés són un agut testimoni del drama viscut per uns homes amants de la pau que es varen veure obligats a lluitar desesperadament i heroicament per defensar els seus drets més elementals, i a viure d’acord amb les seves creences ancestrals. Per la seva part, el discurs de Casaca Roja, dels seneca, és un exemple admirable d’esperit de „ tolerància arrelat en una ferma fidelitat a les pròpies creences.
Paraules que perduren com les estrelles i que ressonen avui dins nosaltres amb tota la força i tota la veritat que posseïen en el moment de ser pronunciades.

Comprar en: