portada de L’ànima de l’indi

Charles A. Eastman

L’ànima de l’indi

Colección: Hesperus 2
Traducción de Esteve Serra
Páginas: 79
Formato: 12,5 x 19 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-7651-027-8
Año aparición: 1.995

Precio sin IVA: 6,37€
Precio con IVA: 7,00€

L’ànima de l’indi ens descriu la manera com veien el món els indis americans abans de conèixer l’home blanc. Aquells valerosos caçadors i guerrers que vivien en el si d’una natura encara verge posseïen una profunda visió de la vida i de l’univers que l’autor, un sioux que en la seva joventut va viure aquella vida, ens presenta amb autoritat i amenitat.

Charles Alexander Eastman (1858-1939), de nom indi Ohiyesa, va viure fins als quinze anys una vida íntegrament índia, d’acord amb els costums sioux i en el si d’una natura encara verge. Més endavant va rebre una educació blanca i va exercir la medicina a la reserva sioux de Pine Ridge. És autor de prop d’una dotzena de llibres sobre temes indis, en els quals mostra el seu coneixement de primera mà de la cultura, els valors i la mentalitat dels pells-roges, la qual cosa els dóna una gran autoritat.

L’ànima de l’indi descriu els fonaments mítics i existencials del pensament de l’indi nord-americà tal com era abans de conèixer l’home blanc. És una aproximació directa, feta per un indi, al nucli de la mentalitat índia. L’autor, basant-se en la pròpia experiència i en les tradicions orals dels sioux, la seva tribu, passa revista a fets tan importants com la Dansa del Sol, el Bany de Vapor, el cerimonial de la Pipa, etc., i dóna informacions molt interessants sobre l’organització familiar i social, la moralitat dels indis, el seu concepte del coratge i de la guerra, la mitologia, i molts altres aspectes. Heus ací, doncs, un llibre ple d’experiència viva i autèntica que ens acosta a la vida real dels indis d’antany i ens fa comprendre tota la grandesa de l’ànima d’aquells nobles guerrers i caçadors.

Comprar en: