portada de Estimats catalans

Guy de Forestier

Estimats catalans

(La frontera de guix) Un elogi de les virtuts alienes

Colección: Galatzó 2
Ilustraciones de Pere Joan
Páginas: 149
Formato: 15 x 21 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-7651-436-8
Año aparición: 2.019

Precio sin IVA: 14,42€
Precio con IVA: 15,00€

A partir d’una sèrie d’anècdotes, Guy de Forestier determina que la manera de ser catalana recolza sobre tres eixos. En el primer hi ha el sentit de la mesura i, davant seu, un excés incontrolat. En el segon veiem una tendència a associar-se i, al davant, un marcat individualisme. en el tercer, la serietat davant del sentit de l’humor.

Quan parlem d’aquells amb qui ens identifiquem i aquells amb qui no, els nostres i els altres, tendim a fer-ho des del nostre punt de vista i de manera categòrica: ells són així. Quan coneixem els altres, però, ens adonem que no tots són així i sempre hi ha un però
L’objecte d’aquest llibre és doble: d’una banda, deixar constància d’alguns trets de la mentalitat catalana; d’una altra, assenyalar els beneficis que reporta admirar les virtuts alienes.

Guy de Forestier és el pseudònim que va signar mallorquines, llibre escrit amb la ingènua intenció d’explicar les claus del tracte personal a l illa de Mallorca. El seu autor, l enginyer i arquitecte Carlos García-Delgado Segués, és autor d’altres llibres: Arquitectura tradicional de l’illa de Mallorca, Asífue. La casa popular mallorquina i Las raíces de Palma. Ha obtingut diversos premis d’arquitectura i urbanisme i va ser finalista del Premi Anagrama d’Assaig amb la seva tesi doctoral, Teoria de la invención, on proposa una explicació inèdita de l’acte creatiu.

Comprar en: