portada de Esoterisme com a principi i com a via

Frithjof Schuon

Esoterisme com a principi i com a via

Colección: Els petits llibres de la saviesa 158
Traducción de Esteve Serra
Páginas: 492
Formato: 11 x 14 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-9716-236-4
Año aparición: 2.021

Precio sin IVA: 13,46€
Precio con IVA: 14,00€

Aquest és un dels llibres més importants de Frithjof Schuon, compendi de tota la doctrina metafísica i panorama general de la dimensió espiritual i moral de l’esoterisme en el seu vessant més operatiu, així com de l’art i l’estètica tradicional. El que interessa a l’autor en aquest llibre no són tant els esoterismes històrics com l’esoterisme en si –la Sophia Perennis–, «que en si mateix és independent de les formes particulars, ja que n’és l’essència».

Aquest llibre crucial s’estructura en quatre parts: «Sophia Perennis», «Vida espiritual i moral», «Fenomenologia estètica i teúrgica» i «Sufisme». La primera part conté diversos capítols de summa importància doctrinal, en els quals s’exposen els principis metafísics de la Sophia Perennis i en els quals l’autor explica què és l’esoterisme, per què aquesta perspectiva és possible, i fins i tot necessària, i com s’aplica als diversos plans de l’existència humana. La segona part està dedicada a la vida espiritual i moral, considerada d’una manera pràctica i operativa. En aquests estudis, Schuon fa llum sobre temes tan essencials com les virtuts en la via, la sexualitat, la naturalesa i el paper del sentiment, o la sinceritat. La secció tercera estudia els fonaments d’una estètica integral, els graus de l’art i altres qüestions. Finalment, la quarta part ofereix dos estudis notables sobre sufisme. Totes les pàgines d’aquest llibre són una demostració que «només l’esoterisme, en referir-se a la veritat total, pot donar respostes que no siguin fragmentàries ni estiguin compromeses per endavant per un biaix confessional».

Frithjof Schuon (Basilea, 1907 – Bloomington, 1998) és autor de nombroses obres de metafísica i d’estudi comparat de les religions en les quals ha presentat els ensenyaments fonamentals de les grans savieses tradicionals entesos, més enllà de la multiplicitat de les formes, en la seva unitat essencial i la seva veritat immutable. És considerat el més gran representant de l’escola de pensament anomenada «perennialista», a la qual pertanyen, entre d’altres, autors com R. Guénon, A. K. Coomaraswamy o T. Burckhardt, i un gran metafísic i mestre espiritual l’ensenyament del qual recull l’herència del platonisme, el sufisme, l’advaita-vedanta de Shankara i la visió primordial del cosmos dels indis nord-americans.

Comprar en: