portada de El vi que bec té gust a mar

Antoni Planas Sanjosé

El vi que bec té gust a mar

Colección: Galatzó 4
Ilustraciones de Joan Bennàssar
Páginas: 128
Formato: 15 x 21 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-9716-073-5
Año aparición: 2.019

Precio sin IVA: 15,38€
Precio con IVA: 16,00€

Aquest és un llibre que tracta sobre el la història del vi el món que l’envolta; el que han significat per la cultura occidental el cultiu de la vinya, l’elaboració del vi, la seva immensa dimensió cultural i el seu significat econòmic.

El vi és un producte que entrecreua la història de la humanitat i es resisteix com cap altre a ser descrit. Ha estat cantat per tots els grans poetes i és capaç tant de fer oblidar dolors i problemes com de protagonitzar desgràcies i penes. Roja metàfora de la sang de Crist, sap introduir-te al paradís, acostant-nos a la felicitat, o dur-mos a l’infern i a la bogeria. Juntament amb el blat i l’oliva, ha estat un dels elements bàsics de la nostra alimentació; però l’home ha hagut d’aprendre el seu cultiu i la seva elaboració per extreure’n els sabors i els valors més destacats. Ha facilitat la barata i el comerç, però a conseqüència d’això també el contacte entre civilitzacions; ha tingut virtuts curatives, a la vegada que ha estat un aliment que, amb el temps, millora o s’avinagra depenent del tracte que rebi, talment els humans. En aquest llibre en trobareu tots els entrellats d’aquesta història.

Antoni M. Planas i Sanjosé (1967) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Bona part de la seva trajectòria professional l’ha dedicat al periodisme, on es va iniciar professionalment el 1986 al diari Última Hora. Allà va ser cap  de la Secció de Cultura. Des de l’any 2004 treballa a l’Institut d’Estudis Baleàrics, on ha desenvolupat diverses tasques de responsabilitat en el camp de la gestió cultural. Com a biògraf de Baltasar Porcel ha publicat els llibres La novel·la de la vida, La primavera i la tardor de Baltasar Porcel i Cròniques d’un poble. És autor també de les biografies de Joan Bennàssar i Ritch Miller. En geni i figura i dels llibres Mots mons i mites. Converses amb escriptors; Grans personatges de Mallorca (obra en dos volums); Grans personatges de Catalunya; Bartomeu Rosselló-Pòrcel: les ales trencades; Batec de rems colpejant el mar; i el conte infantil Flor, la fulla.

Comprar en: