portada de Apunts d’imatgeria popular

Joan Amades

Apunts d’imatgeria popular

Colección: Arxiu de tradicions populars 44
Prólogo de Isidre Vallès i Rovira
Páginas: 127
Formato: 17 x 24,5 cm
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 978-84-7651-056-8
Año aparición: 1.983

Agotado

Joan Amades fou l’autor d’una extensa obra en la qual va tractar pràcticament de tots els aspectes del folklore de Catalunya.
La temàtica de l’art popular va ésser objecte d’algunes de les seves publicacions més destacades. Dins d’aquest tema se situaria el llibre Apunts d’imatgeria. Joan Amades havia comprès que els fulls imatgers oferien la possibilitat d’ésser apreciats i analitzats des del prisma artístic. Estudia temes i fonts d’inspiració, i fins i tot, fa algunes incursions de caràcter estilístic.
Conforme a l’esperit nacionalista heretat de la Renaixença, es considera la imatgeria estampada com a un instrument que ha preservat els valors i la idiosincràsia característica d’un poble. D’aquesta manera, les formes, el color, la composició o la mateixa temàtica són interpretats com a signes, a través dels quals traspua l’ànima d’una col·lectivitat.
La present edició, presentada per Isidre Vallés i Rovira, comenta els orígens, l’ofici d’imatger, les fonts d’inspiració, els romanços, els goigs, les estampes, les auques, els jocs i papers de rengle, els ventalls, les cobertes i-els papers de guardes… tot un conjunt de continguts que, acompanyat de molta documentació gràfica, té el valor de retornar-nos un bocí del nostre patrimoni cultural que il·lustra una tradició plena de riqueses.

Comprar en: